Na Gymnáziu Nymburk zvládl souboj meta balíků nejlépe majorekcz

Celá čtrnáctka hráčů z řad studentů Gymnázia Nymburk se utkala 19. února v Esport lize středních škol. Turnaj bohužel zpočátku provázely problémy s přihlašováním na účty zúčastněných hráčů, ale po delším zdržení se žáci konečně dostali k boji. Cesta k titulu školního šampiona vedla skrz pavouka naplněného zápasy ve formátu Bo5 (na tři vítězné).

I přes počáteční problémy byl zbytek průběhu turnaje zcela plynulý a pokračoval bez delších zdržení. Ve čtvrtfinále se odehrávaly v podstatě jednoznačné souboje, jelikož každý zápas skončil 3:0 nebo 3:1. Tři hry stačily k postupu xDeVicerovi i v semifinále, díky čemuž se stal prvním školním finalistou a už jen čekal, jak dopadne utkání mezi dvojicí majorekcz a Dezi. Právě ten byl ale v dosavadním turnaji v podstatě nejvyrovnanější a rozhodla až pátá a rozhodující hra, ve které majorekcz zvládl svého soupeře udolat a postoupit do finále. Poražený Dezi si následně v zápase o 3. místo hladce poradil s matesbebestem a bylo tak nad slunce jasné, že se Gymnázium Nymburk dočká velmi vyrovnaného finále.

V něm nakonec vítězně stanul hráč majorekcz, který využil své zkušenosti z předchozího zápasu, opět zachoval pevné nervy a zvládl nad svým soupeřem vyhrát těsně 3:2. Drtivá většina hráčů byla na turnaj velmi dobře připravena s meta balíky, ačkoli často využívali spíše jejich ořezanější verze.

1200 800 Esport liga