Skupiny jsou u konce! Kdo míří do playoff?

V KB Esport lize firem je rozhodnuto o šesti postupujících do playoff o 25 000 Kč. Po pěti kolech skončila základní část, ze které postupují BANKERS, FLY5 Esports, Moneta Esports, Oddin.gg, Konecta Gamers a Fortuna.

Tři šampioni, tři vyzyvatelé

Do vyřazovací části postoupily tři celky, které dobře známe z předchozích sezon Esport ligy firem, protože každý z nich už alespoň jednou slavil zisk titulu. Ze skupiny A postupují šampioni z třetí sezony Konecta Gamers (dříve Comdata Gamers), kteří za sebou čtyřmi výhrami nechali i mistry prvních dvou sezon z Oddin.gg. Do nejlepší trojice skupiny A se nakonec probojovali i nováčci z Moneta Esports.

Postup si zajistili také FLY5 Esports, vítězný celek poslední odehrané sezony. Ten ale ve skupině ztratil s novým nabitým týmem BANKERS. Zaměstnanci Komerční banky se na Riftu uvedli famózně a bez ztráty jediného bodu míří do rozhodující části sezony v roli favoritů. Z třetího místa pak postupují další nováčci v KB Esport lize firem z týmu Fortuna.

Smutní hrdinové

V posledních čtyřech týdnech se proti sobě utkávaly firemní týmy ve dvou skupinách po pěti, z nichž vždy nejlepší tři zamíří do playoff. V bo3 pavouku budou vítězové skupin nasazeni přímo do semifinále, zatímco týmy na druhém a třetím místě začínají v play-in.

Konec skupinové fáze znamenal vypadnutí hned čtyř firemních týmů, které se ale za své výkony rozhodně nemusí stydět. I poslední MailStep s Brokers totiž bojovali až do posledního dechu a přestože jim na kontě získaných bodů svítí nula, pro mnohé jsou to za jejich srdnaté výkony hrdinové. Do playoff se neprobojovaly ani týmy LIDL eSports a Vodafone Koloušci.

Prize pool Esport ligy firem

  • 1. místo: 15 000 Kč
  • 2. místo: 7 000 Kč
  • 3. místo: 3 000 Kč

Všechny bo3 utkání v playoff budou vysílaná vždy od 19:00 na našem Twitch kanále. Kromě bojů na Riftu probíhá také soutěž o herní židli DXRacer v luxusní červené barvě. Stačí ukázat své znalosti League of Legends v našem kvízu a zařadit se do slosování, které probíhá každý druhý zápasový den.

1200 800 Esport liga